Baby Balance® -vauvahieronta

Baby Balance® -vauvahieronta on @balance care n kehittämä hierontatekniikka, joka on anatomisen tarkkaa ja kokonaisvaltaista mobilisoivaa hierontaa. Hieronnassa pyritään etsimään kehosta epätasapainotiloja, jotka aiheuttavat vauvalle itkuisuutta tai muita oireita. Hieronnassa käytetään mm. sulattelevaa painallustekniikkaa ja hyödynnetään vauvan omaehtoista liikettä ongelmakohdissa.

Kenelle Baby Balance® vauvahieronta sopii pääsääntöisesti kaikille vauvoille. Monesti hoitoja tarvitaan 3-6, mutta jo yhdestäkin hierontakerrasta voi olla suurta apua. Baby Balance® -hieronnalla on saatu suurta helpotusta mm. seuraavissa tilanteissa:
– vatsavaivat
– koliikki
– refluksi
– yli- ja alijäntevyys
– itkuisuus
– rintaraivarit
– epäsymmetrinen liikkuminen
– motorisen kehityksen viivästyminen
– tyytymättömyys ja kitinä
– huono unirytmi
– hengityksen häiriö

Voit hyvin varata hieronta-ajan vauvallesi, vaikkei hänellä edellämainittuja ”oireita” olekkaan. Jokainen vauva ansaitsee ihanan hierontahetken <3

Vasta-aiheet Baby Balance® -vauvahierontaa ei saa tehdä, jos jokin seuraavista koskee vauvaasi:

– kuume tai akuutti infektio

– viimeisimmästä rokotuksesta on aikaa alle viikko, poikkeuksena rota-virus rokotteesta tulee olla aikaa 4vrk

– hemofilia

– syöpä

valmistautuminen Vauvan olisi hyvä olla kylläinen ja virkeä ennen hierontaa. Hieronnan voi aloittaa 20-30min ruokailun jälkeen. Varaa hierontaan aikaa 60min, jotta välissä vauvaa ehtii tarvittaessa imettämään/syöttämään tai rauhoittelemaan ja sylittelemään kesken hierontaa. Edetään aina vauvantahtisesti vauvan vointia ja vireystilaa huomioiden <3 Hierontatekniikka on lempeä, mutta silti ensimmäisillä hoitokerroilla vauva saattaa olla itkuinen, tätä ei kannata säikähtää 🙂

Hieronta voidaan suorittaa siellä, missä vauvasi viihtyy, esimerkiksi hoitopöydällä, leikkimatolla tai sylissä. Nämä vaihtoehdot löytyvät myös minun kotoani.

Lähetän sinulle ennen ensimmäistä hoitokertaa esitietokaavakkeen täytettäväksesi. Toivon, palautat sen minulle täytettynä vuorokausi ennen varattua hieronta-aikaa. Näin pystyn tutustumaan teihin ennakkoon ja antamaan juuri sinun vauvallesi sopivan hoidon.

Sivulla käytetty lähteenä www.balancecare.fi